Билети за първия мач на българския национален отбор по баскетбол на предстоящото Европейско първенство вече няма. „Трикольорите” ще участват в мача на откриването срещу домакина Полша, а зала „Хала Стулециа” (в превод „Стогодишната зала”) ще бъде пълна до горе. Билетите бяха пуснати само преди две седмици по интернет, но вече свършиха и продажбата им приключи. Все още има възможност да бъдат закупени пропуски за другите два мача на България – срещу Литва и Турция.

От организационния комитет на Европейското във Вроцлав обявиха, че за всички срещи на Полша вече няма билети. Само от Литва са постъпили над 6000 заявки за талони за мачовете на бившия еврошампион.

В залата във Вроцлав продължават да текат усилени работи по реновирането й. Очаква се ново осветление, нова журналистическа трибуна, оборудвана по последните стандарти, както и чисто нови съблекални за играчите. Паркетът ще се подмени изцяло, както и кошовете, часовниците и таблото също. Пред „Хала Стулециа” ще има и специална фен зона.

За да се види дали всичко е сработило, точно преди надпреварата при мъжете ще се състои и младежки турнир, в който също ще участват България, Полша, Турция и Литва.

Самата зала представлява невероятно съоръжение, построено през 1913 година. Тя е в листата за Национално историческо наследство на ЮНЕСКО от три години. През 1963 година същата "Хала Стулециа" е домакин на Евробаскет, когато Полша заема второ място, а България е пета.