Словенецът Еразъм Лорбек, който навършва 29 години през следващия месец е носил екипите на някои от най-добрите отбори на Стария континент, като Фортитудо Болоня, Бенетон Тревизо, ЦСКА Москва и сега Барселона. Лорбек спечели титлата в Евролигата с Барселона през 2010-а година, а сега мечтае за нов трофей, този път с националния тим на своята родина.

Словения ще е домакин на предстоящото Европейско първенство по баскетбол за мъже през септември, а Еразъм Лорбек споделя: „Да спечелим медал ще е невероятно.”

„Опитваме се да стигнем до медалите от много години, но в същото време знаем колко дълъг е един такъв турнир и, че наистина трябва тимът да е в страхотна форма, за да стигнем до медалите”, казва още баскетболистът.

„Да играем в къщи ще е много, много различно. Ще ни помогне, че около нас ще са феновете и мисля, че това ще вдигне качеството на отбора. Привържениците ни очакват от нас да се представим добре и да постигнем сериозен резултат”, коментира още Лорбек.

Домакините от Словения са в група с Грузия, Полша, Чехия, Испания и Хърватия. Първия мач на словенците ще е срещу Чехия на 4-и септември.