Един от най-атрактивните сръбски баскетболисти Милан Гурович не се съмнява, че националният тим на страната му ще се класира със сигурност на Европейското първенство в Полша. Сърбия е сред съперниците на България в предстоящите квалификации за шампионата на Стария континент.

Гурович вече не е част от държавния отбор и посочва друг не по-малко скандален баскетболист Дарко Миличич за лидер на селекцията.

„Със сигурност ще сме на Евро 2009. Единствената ни конкуренция са италианците, другите нямат никакви шансове”, категоричен е Милан Гурович и добавя: „Душан Ивкович извика правилните състезатели. Мисля, че имаме млад състав, който може са стигне далече.”

Гурович, който е световен шампион с екипа на бивша Югославия от 2002-ра година все още не знае къде ще продължи кариерата си, след като миналия сезон игра за полския Проком Сопот.

С отбора на Цървена звезда Милан Гурович игра срещу българския ЛукОйл Академик в осминафиналите на купа УЛЕБ преди време и претърпя поражение във втората среща в зала „Универсиада”.