Мъжкият национален отбор на България по баскетбол отпътува рано тази сутрин за Латвия, където ще трябва да изиграе решаващата квалификация за класиране на ЕвроБаскет 2022.

Полетът на националите до Рига беше през Амстердам, което навлече куп разправии на играчите и щаба преди качването в самолета. Причината са изискванията за антигенни тестове за влизане в Амстердам. Това провокира и емоциите на треньора на „лъвовете” Росен Барчовски, който изригна срещу правилата в социалните мрежи.

Българските баскетболисти ще се изправят срещу домакина Латвия (20 февруари) и Босна и Херцеговина (22 февруари).

Публикуваме поста на Росен Барчовски без редакторска намеса:

Безподобни, нагли крадци!  С националният ни  мъжки тим по баскетбол заминаваме за европейски квалификации в Рига. Полетът ни е през Амстердам, транзит, с престой от 1 час. Холандците искат задължително негативен бърз антигенен тест, направен не повече от 4 часа. Т. е. на летище София, защото  полета е в 7ч сутринта, няма къде другаде да се извърши. Правиме го срещу 75 лв на човек?!? При положение, че в аптеките е 25лв, а в лабораториите 30лв. 1400лв за цялата група. При положение, че предишният ден правихме PCR тест, и всички резултати са отрицателни. Имаме естествено документи. Не върви. На всичкото отгоре ни искат 4 часа преди полета, все едно летим за луната. И този тормоз и грабеж е вече почти година. Не само у нас, навсякъде е това. Само в нашия самолет са 150 пътника. В един полет, правете сметка. Как да наречеш това...