Русия спечели седмото място на Световното първенство по баскетбол след като надви Словения с много отлична последна четвърт пред рехавите трибуни на зала „Синан Ердем” в Истанбул. Словенците остават осми, след като отстъпиха със 78:83 точки, а логично за такава фаза на турнира липсваше агресивност и емоции.

Воденият от треньора Дейвид Блат състав вкара 31 срещу 19 точки за съперника само в последните 10 минути и стигна до седмата позиция. Руснаците губеха с 30:37 точки на почивката и с 52:59 след третата четвърт, но тогава последваха силни минути на Сергей Моня, който поведе съотборниците си към успеха. Моня завърши с 13 точки, 7 борби и 4 асистенции, а най-резултатен за Русия бе Тимофей Мозгов с 19 точки. Витали Фриджон пък добави 18 за победата.

Баскетболистите на Словения пък държаха контрола върху двубоя, докато техни пропуски не подволиха на противниците да изравнят и да поведат в края. Бостян Накбар бе най-резултатен за своите с 20 точки, а с 15 се отчете Горан Драгич. Словения бе без един от лидерите си Яка Лакович, а липсата му се усети в края на мача, когато точно грешки в организацията на играта позволиха на руснаците да се възползват от предоставения им шанс.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.