Русия и Грузия най-после успяха да изпълнят зала „Клайпеда Арена” в срещата помежду си от група D на Евробаскет, при успеха на Сборная с 65:58. Трибуните се изпълниха с руски и грузински фенове, а специално домакините в Литва бяха повикали допълнително полиция, за да избегнат проблеми между агитките. По тази причина те бяха разположени в двата противоположни края на съоръжението.

Грузинците отново показаха добра игра, както и в първия си мач, но този път имаха доста по-сериозен съперник, и не им бе позволено да използват силните си страни. Заза Пачулия бе опазен, и завърши само с 11 точки, и въпреки това грузинците имаха своите шансове.

Те се държаха на по-малко от 10 точки от съперника почти до полувремето, но то все пак дойде при 13 за руснаците. Андрей Кириленко и компания се оттеглиха след 20 минути при 40:27.

В третата част грузинците не се отказаха и не спираха с опитите да намалят по някакъв начин пасива си, първо под 10, а след това малко по малко чак до две, в средата на последната част. Русия обаче можеше да разчита на звездите си, които се справиха с натиска, и отвърнаха подобаващо, затваряйки мача макар и не с лекота, с увереност.

Андрей Кириленко завърши с 20 точки за Русия, а Манучар Маркоишвили реализира 21 за Грузия. Русия вече е с две победи, а Грузия, като България, има победа и загуба. На дъното на групата е Белгия с две поражения, а  тепърва играят Словения и Украйна.