Старши треньорът на националния отбор на България Росен Барчовски заяви, че няколко лоши решения и грешки в нападение са коствали победата на тима срещу Гърция в група "Н" на европейските квалификации.

"След тежката загуба от Босна и Херцеговина беше много трудно да мотивирам отбора. Мисля, че играхме по-добре от гърците 39 минути, но няколко лоши решения и грешки в нападение ни костваха победата. Това е баскетболът. Гърция извади късмет в някои малки ситуации. Играхме добър баскетбол, опитните играчи се представиха на добро ниво, както и младите", заяви Барчовски след загубата от Гърция със 78:84 след продължение.

"Нищо позитивно не видях в първия мач срещу Босна и Херцеговина. Втората среща беше напълно различнa. Представихме се добре в нападение и в защита, но само тези малки ситуации в края на редовното време ни попречиха да спечелим. Не беше лесно да накарам баскетболистите да се възстановят психически за този двубой, защото в същото време в нашия лагер беше установен случай на заразен с коронавирус. Не беше лесно да се разговаря с тях. Видяхте, че играхме по-добре", добави Барчовски.

"Имаме една победа, трябва да вземем още две. Липсваха ни важни играчи като Димитър Димитров, Станимир Маринов, Йордан Минчев и Христо Захариев. Ако сме в пълен състав, вярвам, че можем да спечелим още два мача", коментира националният селекционер.

"Започнахме мача много добре. Играхме бързо, хвърлихме много енергия в защита. Всичко вървеше много добре за нас, но в края на двубоя изгубихме контрола. Направихме грешки в нападение. Нямахме тази енергия, от която се нуждаехме. Те отбелязаха лесни кошове, срещата отиде в продължение и там загубихме всичко", заяви в микс-зоната Чавдар Костов след срещата.

"Борихме се здраво, това е важното. Това само мога да кажа в момента. Наистина се борихме. Трудно е в момента, но имам и проблеми със семейството ми, затова ми е трудно да мисля. Трудно ми е да намеря думите. Водехме с 16 и загубихме, това е тежко, но мога да кажа, че се борихме", коментира американецът с български паспорт Дий Бост.