Мъжкият национален отбор на България загуби от Гърция със 78:84 след продължение и допусна трета загуба в група "Н" на европейските квалификации по баскетбол. Редовното време на мача, който се игра в Сараево, завърши 71:71.

Възпитаниците на Росен Барчовски водеха в по-голямата част от мача, като авансът им през втората четвърт достигна 16 точки, но в крайна сметка отстъпиха след серия силни изяви на гърците в стрелбата от дистанция в последните минути.

България започна ударно мача. Избраниците на Росен Барчовски вкараха 5 тройки само в първата четвърт, колкото имаха за целия мач срещу Босна и Херцеговина в петък. Успеваемостта им беше изключителна - 71% при 5 успешни от 7 опита.

Втората четвърт започна в същото русло, като авансът на нашите достигна 16 точки. След това дойдоха проблемите. В края на втората и началото на третата част момчетата с бели екипи попаднаха в дупка. Цели 10 минути, до седмата минута на третата четвърт, българите не успяха да отбележат и точка. За това време гърците вкараха 17 и дори поведоха с 42:41. Чак тогава Дий Бост вкара с точен изстрел за три точки. Последва серия 11:0 за България и тимът поведе отново с двуцифрен аванс - 52:42.

До края обаче гърците отново успяха да наваксат, въпреки че българите пак успяваха да се откъснат, но се оставяха да бъдат застигнати.

Така след силна игра и отлични стрелби от дистанция на Йоанис Атинау мачът влезе в продължение при 71:71.

В овъртайма гърците отново показаха по-точен мерник и спечелиха с 84:78.

Чавдар Костов завърши с 15 точки за българския тим. Дий Бост добави 12, Венцислав Петков се включи с 11 точки, а Александър Янев записа 9 точки и 8 борби. Силно игра и Цветомир Чернокожев, вкарал 8 точки.

За Гърция Йоанис Атинау завърши с 21 точки и 5 борби.

Проблемите отново бяха в подкошието, като съперникът овладя 60 борби срещу 38 за българите.

България допусна трета загуба в четирите мача до момента, а Гърция има три успеха и едно поражение.