Националният отбор по баскетбол излиза за четвърти мач от европейските квалификации днес, от 18 часа в "Арена Ботевград".

Играчите на Любомир Минчев приемат Украйна, като надеждите за класиране на Евробаскет 2017 минават през задължителна победа.

В Киев, България отстъпи със 69:79, затова освен че трябва да постигне успех, сега ще трябва да търси победата с повече от 10 точки.

Националите взеха първа победа в сряда, над Косово, а за да заемат поне второ място в група Е, и да се надяват на благоприятна развръзка в другите групи, трябва да се наложат с въпросната разлика над Украйна, и да победят Косово в Прищина.

Решителни обаче могат да се окажат и срещите със Словения - както нашето гостуване в Любляна, така и мача на словенците в Украйна.

Чавдар Костов пропуска мача с Украйна, заради контузия, като ще се види в часовете преди срещата на кого от натурализираните американци ще разчита Любо Минчев. Центърът

Джейсън Уошбърн все още не е играл в квалификациите, а Дий Бост направи силен двубой срещу Косово, затова има вероятност отново гардът да е в тимовия лист.

Билетите са с цени от 3 лева, а за публиката отново има и предвидени награди.