Ръководството на националния ни отбор по баскетбол ще решава при закрити врати казуса с близнаците Иванови. Съставът подновява тренировки довечера в зала „Универсиада”, като Деян Иванов трябва да се появи на заниманието и да тренира със съотборниците си.

Очаква се провинилият се в неделя на мача с Черна гора Калоян Иванов също да присъства в залата, но с целта да се извини лично на селекционера Пини Гершон и да се надява на благосклонността на 57-годишния трикратен шампион на Европа. Дали Калоян ще бъде върнат в отбора, е въпрос, чийто отговор знае само старши треньорът Гершон. Решението ще е изцяло негово.

От федерацията пък обявиха, че заниманията на баскетболистите днес и утре ще бъдат закрити. Разбираемо щабът на представителния ни мъжки тим иска да обсъди на спокойствие случилото се в края на миналата седмица.

Националният ни треньор Пини Гершон и кондиционният специалист Ави Ковалски се прибират довечера от Израел и веднага ще се отправят към зала „Универсиада” за вечерната тренировка на отбора. Тимът ни продължава с подготовката си за Евро 2009 в Полша, като следващите контроли са срещу настоящия първенец на Стария континент Русия. Срещите са в понеделник и вторник в София, а руснаците са водени от бившия помощник на Пини в Макаби Тел Авив Дейвид Блат.