ФИБА пусна в продажба първия набор билети за Световното първенство за мъже в Турция догодина. Точно една година преди началото на най-голямото баскетболно събитие в света офиса на ФИБА пусна онлайн продажба на билети. Те могат да бъдат закупени на www.turkey2010.fiba.com/tickets.

Билетите ще бъдат в продажба между 28 август и 28 септември, което прави точно един месец. Тези билети ще се продават с 10 процента намаление до последния ден на Евробаскет 2009 в Полша. Продажбата на останалите билети ще продължи през 2009 година.

Междувременно Полската баскетболна федерация, в сътрудничество с Университета по физическо възпитание на град Вроцлав, организира семинар за международни съдии във Вроцлав, който ще започне с началото на самото Европейско първенство в Полша.

Поканени са всички активни съдии от баскетболните федерации в Европа. Семинарът стартира на 6-ти септември сутринта след настаняване в хотела и завършва на 9 септември вечерта, след изиграване на срещите от деня.

Мястото на провеждане на семинара ще е сградата на Университета по физическо възпитание във Вроцлав, която се намира на 20 минути от залата, където ще се провеждат срещите от Евробаскет 2009.

Таксата за участие в семинара, която включва билети за 4 срещи от предварителните групи (Литва - Полша, България - Турция, Полша - Турция, Литва - България, учебни материали, както и настаняване и храна е 290 евро.