Женският баскетболен национален отбор на България загуби третия си мач от допълнителните квалификации за Евробаскет 2011, и се прости с надеждите за класиране на първенството, което стартира в края на месеца. Така дамската ни селекция е на път да запише 20 години без участие на Европейско първенство, тъй като толкова ще станат до следващия шампионат през 2013-та, който ще е във Франция.

Момичетата на Хосе Мария Бусета загубиха от Унгария с 57:71, а се нуждаеха от успех, при това с двуцифрен резултат, за да съхранят амбиции за място сред най-добрите.

Това бе второ поражение на националките ни, докато с победата унгарките са първи в група А, с четири победи от четири мача, и те ще спорят за последната позиция на Европейското с победителя от другата група. Нашите пък ще изиграят последния си мач утре срещу Холандия от 21.15 часа, но той е без значение и за двата отбора.

За пореден двубой българките се държаха в мача, но го изпуснаха в последните 10-15 минути. На почивката Унгария водеше само с точка, а след подновяването на играта опита на няколко пъти да се доближи на откъсващия се противник. Домакините обаче не позволиха никакъв обрат и изненади пред собствена публика, и удържаха България до едва шест точки в последната четвъртина, което реши двубоя категорично.

В последните 2:19 минути на мача България не отбеляза нито единкош и пропусна пет опита от тройката, а домакините увеличиха преднината си на 14 точки - 71:57.

Най-резултатни за България бяха американката Доника Ходжис с 23 точки, Жаклин Златанова с 14 и Димана Георгиева с 10 точки.
За Унгария се отличиха Жофия Федвернек с 16 точки, Анна Вайда с 12 и Кристина Ракшани с 11.

Състав на България: Доника Ходжис 23 точки, Жаклин Златанова 14, Димана Георгиева 10, Роксана Йорданова 0, Екатерина Димитрова 4 (Зоя Станоева 2, Стефка Митева 0, Даниела Петева 0, Веселка Тодорова 4, Елена Янкова 0, Даниела Георгиева 0).