Мария Желязкова замени по спешност Емилия Янчева в групата на на националния отбор по баскетбол за жени, който замина за Испания. Утре националките излизат срещу доакините в европейска квалификация, като мачът започва в 21 часа българско време.

Янчева не успя да се възстанови от травмата, която й попречи да играе в мача срещу Холандия в събота, съобщават от българската федерация по баскетбол. Това наложи спешна промяна в групата и нейното място бе заето от Желязкова.

Същевременно в София остана и невъзстановеният плеймейкър на тима Виктория Стойчева. Гардът на Монтана продължава да страда от болки в бедрото и ще се лекува. Тя премина ядрено магнитен резонанс, който установи разкъсване на мускул. С тима не пътува и Гергана Иванова, която също е с травма и й предстои лечение.

Така в Испания селекционерът Стефан Михайлов ще разчита само на 11 състезателки. Те ще проведат първа тренировка в Испания тази вечер в 21 часа наше време, а утре ще тренират отново в 12.

"Не всеки ден се играе срещу най-добрия отбор в Европа. Не се знае дали тези момичета  ще имат да възможност друг път да играят срещу европейския шампион", коментира треньорът Стефан Михайлов.