Националният ни треньор по баскетбол Пини Гершон определи състава за първата евроквалификация срещу Унгария в сряда. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада”, а входът е свободен.

Капитанът Тодор Стойков е начело на списъка, в който влизат още Деян Иванов, Асен Великов, Златин Георгиев, Юли Радионов, Филип Виденов, Йордан Бозов, Ники Върбанов, Димитър Ангелов, Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Чавдар Костов, Божидар Аврамов и Ибрахим Джабер.

За натурализираният американец, който всички в отбора наричат „Иби” това ще е официален дебют в държавния тим на България, както и за самия наставник Гершон. В състава за двубоя не попадна центърът Бойко Младенов. Логично срещата пропускат и възстановяващите се от контузии Калоян Иванов и Кейдриън Кларк.

Унгарците пристигат днес следобед, а довечера имат заявена тренировка в зала „Универсиада” от 18 часа. Родните национали ще проведат вечерното си занимание след гостите от 19.30 часа.

Съперникът идва с гарда на сръбския Войводина Ищван Немет. Двата отбора играха един срещу друг и миналата година, когато си размениха по една победа в допълнителните евроквалификации.