„Да, не очаквах точно такова представяне от нашия тим. Първо искам да поздравя Черна гора и да им благодаря за намаляването, защото това е мач за разлика между 35-50 точки. Дадоха ни намаление така да се каже. Второ, те играха много добре”, заяви националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон след тежкото поражение от Черна гора в последния ден на Наградата на София.

„Вярвам, че следващия път, когато играем срещу по-добри играчи, няма да има дадем чак такова уважение, каквото се случи срещу Черна гора в първата част. Не е лесно да влезеш в мача с -15. В първата и третата част те имаха страхотна успеваемост от тройката, което е голям фактор, а ние изпуснахме някои добри изстрели. Не говоря за лошите стрелби на някои от националите. Точно затова поседяха на пейката повече време. Така се случва понякога, когато играеш срещу имена, а не срещу тим. Ние можем да победим силни противници и по-добри състави, само ако играем като отбор. Това се случи в последната част, когато вече изоставахме толкова, че стана по-лесно психически да се играе. Това е тим, подобен на онези, които ще срещнем на Европейското. Вярвам в две неща. Първо, че ние няма да отдаваме чак такова признание на съперниците, защото ако го правим по-добре да не ходим. И второ- трябва да играем като отбор, защото тогава играем по-добре”, коментира още Гершон.

Колкото до това дали някои са забравили, че България остава аутсайдер на Европейското в Полша Пини каза:

„Получи се добър урок за всички – за нас, за феновете, за всички. Вярвам, че всички разбират, че освен Беларус, който е добър отбор, ние до момента победихме само състави от нашето ниво и по-ниско. Разликите са ясни. Това е отбор, подобни на който ще срещнем в Полша и трябва да играем по-добре в защита, тактически и умно. Ако ще се стъписваме пред имена, по-добре да не ходим в Полша. Трябва да играем като отбор и да побеждаваме.”