Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон похвали състава за добрата игра в нападение при успеха над Беларус тази вечер, но заяви, че тимът ни има още много работа в защита.

„ Беларус е най-трудният съперник, срещу който се изправяме досега. Но със сигурност опенентите ни ще стават още по-сериозни не само в турнира, но с напредването на подготовката. Днес се представихме добре в нападение и не знам кой да похваля повече – нашите играчи или защитата срещу тях, но все пак направихме някои неща по-добре от преди. За съжаление днес не беше от най-добрите ни дни що се отнася до защитата”, коментира Гершон.

Колкото до представянето на двамата американски гардове, които очакват български паспорти Пини заяви:

„И двата американци се представят доста добре и това прави решението ми кой ще игра на Европейското, по-трудно. Мисля, че решението ще бъде взето възможно най-близо до самия турнир в Полша. Пак повтарям, че днес играхме добре в нападение, но имаме още много, много работа в защита.”

Във втория мач от първия ден на турнира за Наградата на София един срещу друг излязоха Кипър и Черна гора, водена от старши треньора на сръбския Партизан и екс-национален треньор на Сърбия Душко Вуьошевич.

„Мисля, че Черна гора е най-добрият тим тук. Приличат на отбор от първа дивизия и вярвам, че ще са там възможно най-скоро. Имат много силни играчи, високи играчи, а и треньорът на годината в Евролигата. Това говори достатъчно. Мачът срещу тях ще е много труден, но също така и срещата с Полша, и с Турция, и с Литва ще е трудна. Не очакваме леки мачове. Никой не ни е обещавал цветя и рози”, каза Пини Гершон.