Националният селекционер по баскетбол Пини Гершон даде специална пресконференция преди финалния двубой за Купата на България в Самоков между ЛукОйл Академик и Черно море.

 

Специалистът коментира изявленията на президента на ЛукОйл Влаентин Златев, че няма да позволи на баскетболистите си да играят за националния докато помощник на Гершон е Тити Папазов.

 

„Тук съм за да помогна за доброто на българския баскетбол.Сигурен съм, че всички тук искат националния тим да успее. Вярвам, че Тити е достатъчно добър, за да ми бъде асистент. Той познава добре българския баскетбол, а и мен също по-добре от всички останали.”, коментира Гершон.

 

„Доколкото знам Тити е добър човек и има същата цел като моята. Не е извършил никакво престъпление. Валентин Златев не ме е притискал по време на Мача на звездите. Не се опитвам да правя нещо срещу някой друг. Нямам нищо лично. Националният тим е на всички”, продължи националният селекционер.

 

„Вярвам, че всички повикани ще дойдат. Нямам проблем да говоря със Златев. Бяхме приятели и смятам, че все още сме такива. Вярвам, че ако човек като Тити, който е бил старши треньор на националния отбор се съгласи да бъде помощник, то той има за приоритет българския баскетбол. Не ми се мисли, че някой иска да навреди на отбора.

Вчера например заедно търсихме спонсори и пари за националния отбор. Вярвам, че във времето, което ще работим заедно Тити няма да пее, но може би ще плаче”, каза още Пини Гершон.

 

По повод полуфиналните срещи в турнира за Купата на България, които наблюдава, Гершон коментира, че ако разполага с тези играчи ще измисли нова игра – Тодор Стойков стреля, а останалите се кръстят да вкара.

 

Чуйте повече подробности в прикачените аудио файлове.