Националният ни треньор по баскетбол-мъже Пини Гершон обмисля вариант да пристигне у нас по-рано от предвиденото. Израелецът се очаква да дойде в България за Финалната четворка на турнира за Купата на страната, която стартира на 24-ти март. Трикратният европейски клубен шампион с Макаби Тел Авив обаче може да се появи още на 8-ми март за Мача на звездите в Самоков. Колоритният специалист бе заявил, че ще си даде кратка почивка след като напусна бившия си клуб Олимпиакос, преди да се заеме с предизвикателството – България.

„Гершон каза, че ще обмисли тази възможност, когато разбра, че шоуто е на 8-ми март в същата зала, където ще се играят двубоите за Купата”, сподели генералният секретар на родната федерация Елеонора Рангелова. Юристът на централата ти ще пътува за Венеция в края на седмицата и ще присъства на жребия за евроквалификациите в събота.

В същото време селекционерът на женския ни национален тим по баскетбол Николай Боруков още не е готов с избора си на асистент, с който да работят начело на представителния ни отбор и най-вероятно ще обяви името на помощника след жребия на 16-ти този месец в Италия.