България излиза за четвърта победа в група А от евроквалификациите по баскетбол в събота от 19 часа наше време срещу Унгария. Гостуването в град Шалготарян е втори сблъсък между двата отбора, като националите победиха с 18 точки в първия в зала „Универсиада” в София.

Пини Гершон и компания отпътуваха малко преди обед от Будапеща, където пренощуваха снощи. Градът-домакин на срещата утре вечер е на близо 140 километра отдалечен от унгарската столица, а мъжкият ни състав се придвижи за около 2 часа с малко старичък автобус. Пътуванията май идват в повече за отбора, но треньорският щаб се надява това да не се отрази на представянето срещу унгарците.

Едно от притесненията за наставника е формата на натурализирания американец Ибрахим Джабер, който е отпаднал физически, защото спазвайки религиозните канони на вярата, която изповядва, не може да се храни, нито да пие вода през деня, но все пак това едва ли е проблем, с който да не могат да се справят в българския лагер.

Националите имат време за кратка почивка днес следобед, довечера ще тренират в часа на мача в Шалгоратарян, а после ще пренощуват в друго градче - на 30 километра от залата.

Определено целта е задължителна победа, въпреки че Унгария не е тим за подценяване, както си пролича в София.

България, след като загуби от Сърбия, отстъпи първото място, на което се изкачиха западните ни съседи. Двата отбора имат по 7 точки, следвани от Финландия с 6 точки и Италия и Унгария с по 5 точки. Всички отбори до тук са изиграли по 4 мача в група А. Утре освен мача Унгария - България, в групата има и двубой в Белград, където Сърбия приема Италия. Евентуална загуба на Италия и успех на България ще направи класирането в групата по-ясно. Финландия почивка в този кръг.