Двама от лидерите на националния ни отбор – Александър Везенков и Дий Бост, и гардът Станимир Маринов няма да играят в последните два мача на тима ни в квалификациите за ЕвроБаскет 2017.

Вчера стана ясно, че от Барселона официално са помолили Везенков да се присъедини към клуба си, за да се включи в подготовката за мачовете за Суперкупата на Испания. 
Крилото обяви това пред съотборниците си от националния отбор снощи в присъствието на президента на БФБаскетбол Георги Глушков.

Последва среща на Глушков с щаба на тима ни, на която бе определена групата от играчи, които ще отпътуват за Словения утре.

Заминаването на Везенков породи нуждата в тима да бъде включен високият Джейсън Уошбърн. Така, поради невъзможността да има двама натурализирани играчи в групата, в нея не попадна гардът Дий Бост. „До другото лято“, каза на тръгване плеймейкърът, като увери, че много желае да играе за националния отбор на България и за напред при всяка изникнала възможност.

По здравословни причини и по негово желание за Словения и Косово пъкняма да пътува и Станимир Маринов. В групата ще го замени Евгени Хаджирусев, който се готви с тима ни в началото на подготовката.

По време на срещата си с тима президентът на централата припомни на всички играчи важността на останалите два двубоя от квалификациите. „Винаги сме искали в националния отбор да играят тези, които искат и се борят от първата до последната минута“, каза Георги Глушков.