Американският баскетболист с български паспорт Кейзъл Уесън смени отбора си и от новия сезон ще играе в ПАОК, след като до сега защитаваше цветовете на друг гръцки тим – АЕК. Уесън е десетото ново попълнение на ПАОК, като още от началото на трансферния прозорец бе една от основните цели на новия президент Димитрис Дросос.

30-годишното крило взе българско гражданство преди няколко седмици, и така стана доста по-апетитна хапка за европейските отбори, тъй като не заема мястото на чужденец в състава. Въпреки не особено високия му ръст – 202 сантиметра – ПАОК възнамерява да го използва и на поста център, тъй като миналия сезон Уесън завърши като най-добър борец под коша в гръцката лига.

Кейзъл Уесън няма да може да помогне на българския национален отбор в европейските квалификации, тъй като все още не е готов за игра, след претърпяна операция на коляното. Той прекара известно време в България, но в началото на месеца замина да продължи рехабилитацията си извън страната.

Уесън е възпитаник на колежа ЛаСал, а в Европа е играл в Турция, Франция, Италия, Германия, за да акостира най-накрая в Гърция.