Новите американски баскетболисти, които очакват бг-документи вече се включиха в подготовката на националния ни тим за Евро 2009. Ърл Роуланд и Андре Оуенс са състезателите, на които Пини Гершон е спрял избора си за подкрепления в мъжкия ни състав. На заниманието в зала „Универсиада” се появиха почти всички селектирани играчи, като капитанът Тодор Стойков ще се присъедини утре, а Христо Николов- Гларуса е получил още няколко дни, заради семейни проблеми.

„Гларуса има семейни причини, а Тошко пристига тази вечер. Реално лагерът започва утре сутринта. Решихме да го оставим близо до семейството”, каза помощник треньорът Тити Папазов, който сподели за забавянето на наставника Гершон:

„Пини пристига в сряда вечерта. Вече казах, че едно от нещата, които могат да се случат във Вегас е да се разболееш. На вън е 42 градуса, а вътре на климатик 15-18 градуса в казината и залите, а то друго няма. Той още там не се чувстваше добре. За 1-2 дни ще се справим и без него, все нещо сме понаучили.”

Тити коментира и слабото представяне на младежкия ни държавен тим на Европейското в Б дивизия в Македония и по-специално Божидар Аврамов и Александър Янев, които са повикани и при мъжете:

„Аз съм изключително неприятно изненадан. Не мога да осмисля какво става. Има и такива моменти. На позицията на Янев имаме много алтернативи, а пък Божо е сред малкото гардове от България, които сме повикали. Надявам се, че този кошмар ще бъде бързо забравен. Важното е да извадим играчи.”