Васил и Илиян Евтимови не попаднаха в разширения състав от 29 баскетболисти, които повика новият национален селекционер на Франция Венсан Коле. Това означава, че на практика няма пречка двамата да бъдат на разположение на България за Европейското първенство в Полша през септември. Досега се очакваше отговора на французите, дали възнамеряват да използват някой от двамата братя, но явно Коле не възнамерява да разчита на тях за допълнителните квалификации, през които ще мине Франция.

Най-любопитното име в състава на „петлите” безспорно е центърът на Чикаго Булс Йоаким Ноа, който направи много силен сезон в НБА. Въпреки че е роден в Ню Йорк, той има френски паспорт.

От НБА ще пристигнат още много баскетболисти, като Николас Батум, Рони Туриаф, Алексис Ажинка, Якуба Диавара, Ян Махинми, както естествено и мегазвездите Тони Паркър и Борис Диау.

Микаел Пиетрус, който не бе в състава за Евробаскет 2007, сега също е получил повиквателна, макар че за него сезонът с Орландо все още не е приключил. Брат му Флоран Пиетрус (Памеса), също е в разширения състав, както и Жозеф Гомис от Уникаха.

Франция започва с лагер във Виши от 12 до 19 юли, след това ще бъде в Страсбург от 22 до 26, където има контроли с Австрия, Белгия и Чехия.