Гръцкият Олимпиакос, където играе американецът с български паспорт Родерик Блекни, а треньор е спряганият за наставник на националите Пини Гершон е на път да заздрави „топлата” връзка с България. Още един от американците в гръцкия гранд може да се сдобие с наш паспорт и евентуално да облече екипа на представителния ни тим.

„Лин Гриър или Кинтел Уудс ще получат български документи”, пише руското издание „Спорт Експрес” в днешния си материал посветен на възможността титулованият Пини Гершон да поеме мъжкия ни отбор по баскетбол, слухът за такъв шанс се понесе и в Израел.

188-сантиметровият Лин Гриър, който на 23-ти този месец ще навърши 28 години току що подписа 2-годишен договор с Олимпиакос след завръщането си от НБА, където игра за Милуоки Бъкс, играел е още в Динамо Москва и Наполи.

Другият американец Кинтел Уудс е роден 1981-ва година. Висок е 204 сантиметра и играе на поста гард-крило.

Друга интересна новина се завъртя около Олимпиакос в последните дни – за евентуален трансфер на звездата Крис Уебър, но американецът е отказал над 10-милионната оферта. „Няма да ходя в Гърция. Това не е неуважение към Олимпиакос, но просто не мога да приема”, казва Уебър, който иска да остане в Детройт.