Никола Батум ще води баскетболния тим на Франция в Ботевград в първия мач от новия етап на квалификациите за Световно първенство в Китай 2019 година.

Лекото крило на Шарлът Хорнетс ще бъде единственият играч от НБА в състава на Венсан Коле за контролите с Черна гора и Гърция, като се очаква да води "петлите" и при гостуването в Ботевград на 13 септември.Мачът е от 18.00 часа. Това съобщи вестник "Екип". 

Билетите ще бъдат пуснати на касата на "Арена Ботевград" още тази седмица. В 12-те на Коле за подготовката попаднаха още гардовете Аксел Жулиен (Дижон) и Жонатан Русел (Лимож), крилата Едуин Джаксън (Подгорица), Шарл Каюди (Асвел), Лаху Конате (Нантер), Пол Лакомб (Монако) и високите играчи Мустафа Фол (Локомотив Кубан), Мохамед Жете (Лимож), Ален Кофи (Гравлен), Матиа Лесор (Малага) и Амин Нуа (Асвел).

Франк Нтиликина рано-рано обяви, че няма да пътува за мачовете на Франция през този квалификационен прозорец. Младата звезда на тима предпочете да остане в Ню Йорк и да се готви за новия сезон в НБА с Никс. Сред сигурните отсъстващи са Борис Диау, Еван Фурние и Руди Гобер. ЦСКА Москва пък прави проблеми на Нандо Де Коло и няма да го пусне до същинските квалификации, затова още не е ясно дали плеймейкърът ще пътува за Ботевград. Същите проблеми имат и Андрю Албиси, Фабиен Сасьор, Тома Юртел, Луис Лабери и Венсан Поаре.