Гардът на българския национален отбор по баскетбол Ърл Роулънд бе най-добрият в състава ни при драматичната загуба от Словения в първия ни мач от Евробаскет 2011. Две минути не стигнаха на българите да стигнат до първи успех от 22 години насам, но Роулънд показа страхотни неща на терена.

Каза, че се гордееш със съотборниците си, показахте, че можете да се борите и срещу по-силни съперници. Какво да очакваме от следващите мачове, да довършите започнатото?

- Мисля, че имахме нужда от това, да видим, че сме конкурентноспособни, че можем да се борим. Понякога падаш в контролите, и идваш със съзнанието, че може би срещу тези големи отбори нямаме шанс. И когато имаме такава възможност, която ни се изплъзва от пръстите, разбираме, че всъщност имаме място тук, че можем да им се противопоставим.

Треньорът ви каза, че е мечта, но за две минути изпуснахте нещо реално.

- Да, бяхме напред, водехме. Но опитът в тази ситуация си оказа влиянието. Словения знаеше как да се справи с тази ситуация, ние направихме няколко грешки, те вкараха няколко коша, и мачът свърши.

Какво очакваш от мача с Белгия?

- Това е голям мач за нас, знаем, че е отлична възможност. Те са удобен съперник за нас, и трябва да се възползваме от този шанс.