Гардът на националния отбор на България по баскетбол Станимир Маринов разкри причините за загубата от Чехия в световните квалификации. Нашите момчета паднаха с две точки разлика пред собствена публика, въпреки че имаха солиден аванс на моменти в мача.

"Много слаба трета четвърт, сами видяхте. Имахме 11 точки аванс, но излизаме много разконцентрирани, което не трябва да се допуска. Като цяло се задържахме в двубоя, но наказателните удари си казаха голямата дума. Те вкараха техните, а ние не успяхме да вкараме нашите", заяви Маринов и продължи с анализа си на двубоя.

"Все още не знам какъв е казусът с Везенков. Трябва да се абстрахираме от днешната загуба и просто да излезем да играем освободено и нашата игра. На моменти просто се разконцентрираме и тръгваме да показваме, каквото не можем и да пробваме неща, с които надценяваме способностите си и не се получава. Силни сме, когато играем като отбор."

"Не е проблем в нашия отбор дори да нямаме много класен висок играч, защото компенсираме с помощ от представянето на всички останали", сподели Станимир Маринов след злощастната загуба.