Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски определи групата от 12 играчи, на които ще разчита за двубоя с Кипър на 25 август (четвъртък). 

Срещата е първа от предквалификациите за Европейското първенство през 2025 година. Мачът ще се играе в "Арена Самоков" от 19.00 часа и ще бъде излъчен на живо в ефира на Нова спорт.

Билетите за двубоя са с цена 10 лева, като е предвиден и комбиниран билет за двата двубоя от този прозорец - срещу Кипър и Румъния на 28 август. Мачът срещу северните съседи в "Арена Самоков" ще бъде последен за тима ни преди заминаването за Тбилиси (Грузия), където от 1 до 7 септември ще участва в груповата фаза на шампионата на Стария континент.

По традиция входът за организирани баскетболни школи е свободен.

Срещата с Кипър ще пропуснат Дий Бост и Константин Костадинов.

В групата за сблъсъка с кипърците попаднаха: Александър Янев (Рилски спортист), Александър Везенков (Олимпиакос), Иван Алипиев (Аркадия, Австрия), Васил Бачев (Академик Пловдив), Емил Стоилов (Естудиантес, Испания), Димитър Димитров (Балкан), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Павлин Иванов (Балкан), Станимир Маринов (Балкан), Дейвид Кравиш (Уникаха, Испания), Алекс Симеонов (ЦСКА) и Чавдар Костов (Рилски спортист).