Билетите за последния мач на мъжкия национален отбор от група „F“ от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025 ще се продават на касите на „Арена Ботевград“ от 24 февруари. Двубоят България – Португалия ще се играе в Ботевград на 26 февруари от 18:00 ч.

Поради огромния интерес към двубоя домакините от Балкан Ботевград решиха да стартират продажбата по-рано. Цената на пропуските е 10 лв.

Както бе обявено, входът за клубни отбори от подрастващи у нас, които искат да гледат мача България – Португалия на 26 февруари в „Арена Ботевград“, ще бъде безплатен. От БФБаскетбол за пореден път правят този жест към най-малките запалени бъдещи звезди на България. Единственото условие е всеки един тим да бъде предварително организиран и да уведоми организаторите за желанието да наблюдава срещата.

България е на второ място във временното класиране в групата с 3 победи и 1 загуба. Португалия е лидер с баланс 4-0. В първия мач между двата отбора португалците се наложиха с 88:78 над „лъвовете“ на Росен Барчовски в Коимбра.

Утре, на 23 февруари, „лъвовете“ имат още едно препятствие за преодоляване – гостуване на Румъния, като двубоят ще бъде предаван пряко от NOVA SPORT.