Състезателят на Спартак Плевен Николай Стоянов ще се завърне в националния отбор на България за мъже за предварителните квалификации за Евробаскет 2025, който предстоят срещу съставите на Португалия и Румъния.

Варненецът бе повикан за лагера в София от селекционера Росен Барчовски. Стоянов бе в тима за мачовете в Латвия, в които отборът ни се класира за предишното Европейско първенство.

Барчовски обаче няма да може да разчита на двама баскетболисти на Балкан – Христо Захариев и Константин Тошков, които не са напълно възстановени от травми.

Старши треньорът проведе и последни разговори с Александър Везенков, за да проучи възможността за включването на най-добрия български баскетболист в отбора поне за един от предстоящите двубои. Крилото обаче има ангажименти с клубния си тим Олимпиакос в Евролигата и мач срещу Партизан на 10 ноември и няма да успее да играе в квалификациите.

С две победи до момента националите са лидери в група F. Българите ще играят в Коимбра срещу Португалия на 10 ноември и в Никозия с Кипър на 13 ноември.