Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на националния отбор по баскетбол и наставника Росен Барчовски. От името на тима ни наградата получи президентът на Българската федерация по баскетбол (БФБ) Георги Глушков.

Баскетболните национали успяха да се класират Европейското първенство през 2022 година след 10-годишна пауза. Селекцията на Барчовски извоюва победата в драматичен сблъсък с Латвия с крайното 66:65, като в третата четвърт на мача отборът ни успя да навакса 13 точки изоставане. Еврошампионатът е планиран да се проведе в периода 1-18 септември 2022 г. в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

Ето какво написа министър Кралев на официалната си „Facebook“ страница:

За мен бе удоволствие да връча почетен плакет на ММС на националния отбор по баскетбол и наставника Росен Барчовски. От името на тима ни наградата получи президентът на Българската федерация по баскетбол (БФБ) Георги Глушков.

Баскетболните национали успяха да се класират за Европейското първенство през 2022 година след 10-годишна пауза. Селекцията на Росен Барчовски извоюва победата в драматичен сблъсък с Латвия с крайното 66:65, като в третата четвърт на мача отборът ни успя да навакса 13 точки изоставане. Европейското първенство е планирано да се проведе в периода 1-18 септември 2022 г. в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

Нацията се сплотява от такива успехи. Имахме нужда от подобен пробив в колективните спортове. Поздравявам Барчовски и Глушков за представянето на отбора и духа, който демонстрираха момчетата в решителната среща.

Росен Барчовски заяви, че всички играчи са се раздали в мача срещу Латвия и са водили биткa до края, за да постигнем този успех и да заслужим участието си на Европейското първенство.

По време на срещата Георги Глушков каза, че до еврошампионата в националния отбор могат да влязат талантливи, млади момчета. Според президента на БФБ за тях е важно да натрупат опит, за да бъде изграден още по-силен тим за есента на 2022 г.

Росен Барчовски сподели и плановете си за включването на нов чужденец в състава, който да помогне за по-доброто представяне на тима в световните квалификации. Поех ангажимент ММС да помогне при процедурите за издаване на български паспорт на набелязания играч.