Селекционерът на баскетболния национален тим на България Любомир Минчев коментира драматичното поражение от Финландия с 80:82 в първия мач от световните квалификации. Специалистът заяви, че кампанията не свършва с този двубой и заяви, че нашите баскетболисти се стремят към победа в сблъсъка с Исландия.

„Най-големият проблем бе високият им процент стрелба. Знаехме, че играчите като моментно състояние, като статистика са с висок процент стрелба. Днес, за жалост, бе по-висока от това, което очаквахме. Променихме защитата, но те имаха шанса и някои техни стрелби влязоха, а това натежа“, започна Минчев.

„Играхме слабо както в нападение, така и в защита. Точно тогава те вкараха стрелби и това повлия. За съжаление, изпуснахме момента. Не мога и не искам да виня никого“.

„Най-лесно е да обвиня съдиите. Моята работа е да си гледам играта“.

„Може би отсъствието на Дий Бост ни повлия най-вече в атака, като острота. Човек, който да създаде повече ситуации“, коментира Минчев.

Запитан дали цялата сага около Александър Везенков е повлияла на представянето му, Минчев каза: „По принцип е неприятно с една тренировка снощи и днес друга. Мисля, че Везенков не се чувстваше добре. Щастливи сме, че все пак се присъедини. Имах съмнения, че може да не го пуснат“

„Като желание и старание в тренировъчния процес не мога да се оплача. Трябва да приемем загубата. Неприятна е, боли, особено при все, че имахме шансове и за обрат. Квалификациите не свършват с този мач“, отсече селекционерът.

„Очаквано бе Чехия да победи Исландия. Задължително или не, без значение ние трябва да искаме да победим исландците. Задължително е за нас, ние го искаме. То от нас си идва“, завърши Минчев.