Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любо Минчев коментира по интересен начин неприятната ситуация с Александър Везенков, който бе привикан от клубния си тим Барселона и няма да може да вземе участие в световната квалификация срещу Чехия в петък.

Везенков бе привикан от испанския си клуб, след като крилото на тима Пиер Ориола се разболя и няма да бъде на разположение за мача на отбора от Евролигата.

„Неприятна е ситуацията с Везенков, защото той е един от важните стълбове в нашия отбор, и един от реализаторите. Трудно ще бъде, но трябва да го приемем и няма за какво да съжаляваме. И за него, и за нас е неприятно, но това е ситуацията. Това е една война между ФИБА и Евролигата и от тази война всички страдат“, коментира Минчев.

„Трудно може да се каже, че сме провели подготовка. Направили сме само четири тренировки. За времето, което имахме се опитахме да го оползотворим максимално. Мога да кажа, че като старание и отношение, всичко до този момент беше добре“, коментира специалистът относно проведените тренировки преди мача с Чехия.

„Досега отборът винаги е подхождал сериозно в тези мачове и никога не е имало несериозно отношение. Единственото, което наблегнах на играчите преди първата тренировка, е да не съжаляваме след мачовете, така както съжалявахме след мача с Финландия. Тогава имаше моменти, в които не играхме добре в защита. Накрая загубихме с две точки. В случаите, в които допуснахме лесни точки, ако ги бяхме спрели, то тогава ни щяхме да спечелим. Акцентирах точно върху това – да играем по-добре в защита. Знам, че е много трудно, защото играчите имат едни навици в клубните си отбори. Трудно е да дойдат и да се пренастроят“, каза още Минчев.