Треньорът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев смята, че съдийството също е оказало решаваща роля за поражението от Русия. На прибиране, на Летище София, наставникът сподели впечатленията си от срещата. Баскетболистите ни загубиха като гост на Русия със 73:77 точкив среща, изиграна в Химки.

„От тези загуби най-много боли. Не знам красива ли е била. Бяхме много близо да шокираме пак Европа, но не успяхме“, сподели треньорът.

“Имаше го фактора-съдийство. Но ние също си имаме своята вина и трябва първо да погледнем тази вина.“

„Отборът на Русия, както ние бяхме ощетени, така и Русия бяха ощетени в мача с Чехия. Те не знаеха съдиите, че аз имам рожден ден, а не  Сергей Базаревич, но подаръците ги направиха към него. Но и ние си имаме нашата вина. Ние стояхме в мача, допуснахме да ни поведат с 9-10 точки, но след това съумявахме да се върнем, което не е толкова лесно. Но така се случи с фауловете в този мач“, коментира още Минчев.

„Мисля, че има израстване, да, след като играем така с водещи отбори в Европа – Франция, Русия. Мисля, че се доближаваме и играем равностойно с такива отбори. Далеч сме да бъдем фактор в Европа“, допълни селекционерът.

„Това ни е третият мач в този състав, като изключа контузените. В първата фаза на квалификациите бяхме само в един мач заедно. За всеки един треньор това е проблем, да не може да разчита на най-добрите си играчи. Дано се разреши този проблем до тогава“, завърши Минчев.