България отстъпи на Португалия със 78:88 в предварителна квалификация за Евро 2025. Константин Костадинов даде мнението си за срещата, като сподели, че отборът е прибързвал със стрелбите. 

„Прибързахме със стрелбите, тяхната преса във втората част беше страшно здрава. Просто не можахме да изнесем топката, да влезем в самата атака и след това много избързахме със стрелбите.

Липсваше ни концентрация. Влязохме много слабо във второто полувреме, много меко влязохме. Просто трябва да помислим сега и във втория мач да не се случват тези грешки.

Днес вкарахме малко повече тройки от предишните мачове, но според мен това не е от най-важните неща. Транзицията в защита, защото имаха около 5-6 контраатаки, в които бяха сами под коша. Според мен тройките не са чак такъв голям фактор. Трябва да играем по-заедно, трябва да има повече пасове", заяви крилото. 

Той говори и за предстоящия мач с Кипър в неделя.

"Ако отидем подготвени, колкото и да сме изморени, влезем ли в мача с добрата нагласа – имаме шанс да ги бием и да не правим същите грешки, които направихме днес във второто полувреме.", смята националът.