Водят се преговори договорът на Любомир Минчев като национален селекционер да бъде подновен. Това обяви президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

„Говорих с него на тази тема и се надяваме да имаме добър резултат. Аз имам желание. Разговаряме. Не мислим за други опции. Ако откаже, ще мислим тогава“, заяви Глушков, който добави: „До края на месеца трябва да имаме яснота“.

„Имам поет ангажимент с Берое и това е пред мен. Не искам да говоря за националния тим“, отвърна Минчев на питане имал ли е покана от страна на шампиона Балкан Ботевград.

„Чухме се по телефона с Везенков няколко пъти. Видях, че е в Испания. И по време на полуфиналната серия и след това се чухме и всичко е наред“, каза още Минчев.

Георги Глушков, Любомир Минчев, както и световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова наградиха победителите на ежегодния баскетболен турнир 3х3 за Купа Манченко. Надпреварата се организира от семейството на Васил Манченко – бивш участник с националния тим на две Олимпиади, а впоследствие журналист и коментатор на БНТ.

Шампион при момчетата стана отборът на Националната търговско-банкова гимназия. При девойките триумфира 119-о СУ.