На масата до Александър Везенков на пресконференцията бе и първият българин в НБА и президент на БФБаскетбол - Георги Глушков. Той не скри радостта и гордостта си от трансфера на най-добрия ни баскетболист в Сакраменто Кингс.
„В НБА е много по-трудно треньорът да те поиска, отколкото след това. От Сакраменто показаха, че го искат и треньорът се пребори за него с Олимпиакос. Той обаче не само трябва да отиде, а трябва да се представи и да напише история, която да ни радва. Сега има възможност да покаже какво може, а ние ще го подкрепяме безрезервно“, заяви бившият баскетболист. 
 
"Сашо направи едно уникално видео преди да замине, просто уникално. Той може да е един посланик на България в баскетбола, но в София има само две зали - две държавни. Споменахме Барселона, той успя да се справи с всички мъки и различни треньори в Барселона и ние трябва да покажем на нашите деца, че нищо не идва даром. Един от елементите, които ни липсват в момента е това - да искаме да се преборим“, каза още Глушков.