Селекционерът на женския ни волейболен отбор Драган Нешич коментира подготовката на българките за предстоящия европейски шампионат. Той изрази надежда за добро представяне и попадане в челната шестица.

"Направихме дълга подготовка. Имахме предложения за контроли с Турция и Германия, но трябваше да пътуваме още, за да играем с тях. Сега ще имаме проверки с Белгия. Белгийките ще ни помогнат в подготовката, но и ние ще им бъдем от полза. Момичетата ни са здрави и всички са на разположение. Имаме амбиции да се представим добре", добави Драган Нешич.

Българският тим ще пътува за Белгия на 20 септември, а в следващите два дни ще има контроли с белгийския отбор. След това българките заминават за Холандия.

Двубоят с Русия от Евро 2015 ще се играе на 26 септември. Първият отбор от всяка група играят директно за четвъртфиналите, а вторият и третият тим в класирането участват в плейофи за класиране напред.

"Имахме достатъчно време за подготовка. Сега отработваме тактически елементи. Подготвяме се технически за мача с Русия. Дано има плод от труда ни. Ние сме един отбор, едно цяло и това е най-важното", заяви капитанът на българския тим Елица Василева.