Димитър Димитров от националния отбор по баскетбол беше поредният от състава, който отдаде поражението в световната квалификация с Чехия на слабото представяне в третата част. В нея родните национали профукаха огромен аванс и в крайна сметка паднаха с две точки разлика.

"Мисля, че третата част ни изигра много лоша шега, изиграхме я много слабо. Резултатът щеше да е по-различен, ако се бяхме представили по-добре в нея. Накрая стигнахме до шанс да спечелим мача, но не успяхме, както в предния мач. Дано се поправим и да повторим победата от предния кръг като гости."

"Не мога да ви кажа какво не се получи в тази трета част. Мисля, че бяхме малко прегорели, тази разлика, която бяхме натрупали преди това, ни изигра малко лоша шега. Надявам се да си видим грешките, да разберем какво сме направили и следващия мач да го поправим."

"Както видяхте, оказа се важна липсата на Везенков. Той е играч, който носи много точки. В моменти, когато имаме нужда някой да вкара, той щеше да го направи. Надявам се да дойде в мача с Финландия и да помогне", заяви Димитров.