Един от лидерите на националния отбор по баскетбол Чавдар Костов сподели своите очаквания за предстоящите европейски квалификации. Костов изрази и добро мнение за привлечените чужденци.

"Починали сме си, предполагам, че всички са били професионалисти и са тренирали през лятото. Настроението е приповдигнато, все пак имаше една година почивка, не сме се виждали с някои от момчетата и сега е време за работа", заяви Костов.

"Шансове винаги има, то си зависи от нас, колко усилия положим и дали ще бъдем на 100% във всичко. Ако се сработим добре, мисля, че имаме реални шансове."

Относно чужденците, Костов коментира: "Гледал съм го (Джейсън Уошбърн б.р.) по телевизията срещу отбори от Балканска лига. Бост го познавам, играл съм срещу него като беше в Трабзон, и двамата са много добри момчета, запознахме се, предполагам, че всички вече са разбрали, че са пичаги. Мисля, че ще се сработят много добре с отбора."

"И двата съперника (Словения и Украйна б.р.) са много добри съперници, не трябва да подценяваме и Косово. Да си свършим нашата работа, пък всичко друго ще го видим в квалификациите", допълни Костов.