Баскетболният национал на България Асен Великов заяви след поражението с 80:82 от Финландия на старта на световните квалификации, че „трикольорите“ ще се борят за победата в предстоящия сблъсък с Исландия на 27 ноември.

„Накрая се доближихме. Имаше период, в който ни поведоха, но след това се върнахме в мача. Накрая една-две ситуации решиха битката. Изпуснахме контрола в третата част, когато те ни поведоха и натрупаха самочувствие“, започна Великов.

„Днес показахме, че сме равностойни. Играхме срещу отбор, който на последното Европейско победи тим като Гърция. Ще играем мач за мач. Тепърва започва тази група. Надявам се да играем все по-добре“.

„Не мога да коментирам ситуацията в последните минути, на терена по-различно се виждат нещата. Хората отстрани могат да кажат повече. Не е моя работа да коментирам съдиите“.

„Отиваме за победа срещу Исландия. Надявам се да си извадим изводите от този мач. Това е съставът, борим се с него. Най-вероятно щяхме да бъдем по-силни с Дий Бост, но това са неща, които не зависят от нас. Това, с което разполагаме, с него ще се борим“, обясни за финал Великов.