Един от лидерите на баскетболния национален отбор Александър Везенков коментира драматичното поражение на тима с 80:82 от Финландия на старта на квалификациите за Мондиал 2019.

"Не мога да говоря за целия отбор, а за себе си. Няма да търся оправдание, не бях добър. След осмата минута свърши въздухът. Оставихме ги да играят тяхната игра, много лесно, без фаулове. Накрая направихме всичко възможно и имахме последна атака при една точка. Когато играеш на риск или губиш, или печелиш. Ние загубихме и тази загуба ще коства много, но сега трябва да си починем, да се концентрираме и в понеделник да сме на високо ниво. Ако аз бях в по-добро състояние и не направихме толкова грешки, щяхме да спечелим мача с лекота. Не съм човек, който търси оправдания, няма да го направя и сега. И те нямаха време за подготовка, и ние.

Не играхме, както трябва, но трябва да продължим. Финландия игра по-добре от нас, много тройки вкараха, но трябва да продължим Най-голямото разочарование е, че не успяхме да подарим на тази публика една победа", коментира Везенков.

"В баскетбола се брои резултатът, ще се борим, ще видим какво ще стане. Исландия играят като Финландия, те са опитен отбор, трябва много да се борим и стараем, ще трябва и 40 минути да играем на ниво. Паднахме, трябва да се съвземем", каза още Везенков.