Часове преди мача на националния отбор срещу Румъния Алекс Симеонов даде мнението си за предстоящата среща. В последния кръг от НБЛСимеонов достигна две значими постижения - 600 отбелязани тройки и 400 завършващи подавания.

Лидерът на ЦСКА прави силен сезон с "армейците". До момента иначе, той има 27 мача за "трикольорите" и отново е повикан от Росен Барчовски. Предстоят решителните срещи с Румъния и Португалия, в които България се нуждае от две победи, за да се класира за следващата фаза на пресявките за Евро 2025.

Според Симеонов времето за подготовка преди тези мачове не е било достатъчно, но всички отбори са изправени пред същия проблем. "За радост в нашия тим се познаваме много добре. Както играчите помежду си, така и с треньорския щаб. За това успяхме да направим максималното за времето, което имахме за подготовка", споделя Алекс.

"Срещу отбора на Румъния трябва да играем много добре в защита. Те ще излязат пределно мотивирани пред тяхна публика, а и откриват нова зала. Смятам, че в нападение няма да имаме проблеми, но защитата ще предопредели победителя днес", уверен е Симеонов.

Алекс Симеонов потвърди мнението на повечето баскетболни специалисти, че днешният мач срещу Румъния е по-важният от двата. "За да има значение мачът с Португалия, трябва да победим днес", каза Симеонов.

Всички в ЦСКА пожелаваме успех на националите срещу Румъния", пишат от клуба.

Мачът е от 19 часа и ще се излъчва по NOVA SPORT.