Баскетболният ни национал Алекс Симеонов остана здраво стъпил на земята дори след успеха срещу Австрия във втория мач от група J на предквалификациите за Евробаскет 2025. Той бе най-резултатен в срещата с 29 точки, а освен това се отличи и с 11 борби. Баскетболистът погледна към предстоящия мач с Норвегия.

"Първо няма как да не отбележим загубата от Норвегия, която бе огромен шамар. Вие видяхте колко негативни неща се изляха. Това бе един провал за нас, който няма как да не ни мотивира. Ние трябваше да влезем като фаворити в тази група. Днес не направихме най-добрия мач. Да ни вкарат 71 точки в нашата зала не е добре. Опитвам се да гледам реално на нещата, има какво още да подобрим. Норвегия играе по-раздвижено и твърдо от Австрия. Трябва да променим доста неща, особено в защита. Има някакви ситуации, в които те се измъкват и ни вкарват. Стараем се и правим каквото можем, искам да благодаря на хората, които дойдоха и ни подкрепиха", сподели баскетболистът след срещата.

"Аз си знам моите грешки, които направих, опитах се да си свърша работата и да помогна на отбора. И аз и целия ми отбор трябва да работим много, защото по този начин няма да излезем от групите. Преди с присъствието на Сашо Везенков, моята роля бе много по-различна. Сега аз трябва да компенсирам. В Норвегия изиграх слаб мач, днес беше по-добре. Гледам отборното представяне. За мен мача в Норвегия го загубихме от липса на агресия, подходихме малко вяло в мача. Удариха ни един шамар, върнаха ни на земята. Те не блестят с някакви големи играчи, те са на желание и всеки се бори от тях. България не може да пада от Норвегия на какъвто и да е спорт, освен ски", допълни Симеонов.