Националният тим на България по баскетбол за мъже победи за втори път Холандия в проверка в "Арена Ботевград" с 91:78 точки.

Воден от Александър Везенков съставът на България постигна втори успех в рамките на два дни. Националният ни отбор продължава подготовката си за предварителните световни квалификации, които стартират в началото на август и след ден почивка се отправя на лагер в Самоков.

Следващата контрола на България е на 12-и юли срещу Австрия в "Арена Самоков".

Във втората проверка с Холандия селекционерът Любо Минчев направи някои промени в състава и участие взеха двама от пропусналите първата проверка - Алекс Симеонов и Велислав Гълъбов. Дий Бост, Николай Вангелов, Евгени Хаджирусев и Йордан Минчев не участваха в днешната контрола.

Баскетболистите ни стартиха добре и взеха преднина, но Холандия успя до края на първата част да навакса и да поведе напред за 24:20 точки в първата част. На почивката България бе крачка напред при 43:41 точки, а след силна трета четвърт, в която тимът ни вкара 26 срещу 14 точки за съперника, България поведе с 69:55 точки преди последните 10 минути.

Александър Везенков бе най-полезен за победата с 25 точки и 10 борби. Павел Маринов добави 13 точки и 4 асистенции, а Чавдар Костов се отчете с 12 точки и 4 асистенции.