Лидерът на националния отбор на България Александър Везенков говори след третата загуба на Евробаскет в Тбилиси, която дойде от Черна гора с 81:91 (21:21, 25:24, 12:22, 22:20). 

“Борих се с болката. За съжаление не можахме да победим. Ще видим как са нещата здравословно по-късно… Не успяхме да издържим. Много е трудно”, заяви Везенков веднага след мача. 

“Много неща трябва да се променят в българския баскетбол. Който си мисли че баскетбола в България е на високо ниво, се лъже! Наш продукт - баскетбол - няма! Нека да се види къде са националните отбори на България от 16 години и до мъже? За съжаление това може да е последното Европейско първенство за България за мъже, на което присъстваме през следващите 20 години”, добави националът.

“Шансовете остават ние ще се борим до края. Ние ще дадем всичко от себе си. Това са ни възможностите Ние играем на 100%, но това е…”, продължи звездата на България.

“Имаме важен сезон с Олимпиакос, имаме 4 титли да гоним. Благодаря на треньора на Сакраменто, че говори за мен. Сега съм фокусиран за последните 2 мача и за Олимпиакос”, приключи Алекс Везенков.