Всяка домакинска победа в европейските баскетболни квалификаци е важна и тази със 110:104 (22:21, 14:16, 22:26, 27:22, 11:11, 14:8 ) срещу Латвия не е изключение, заяви Чавдар Костов.

"Невероятен мач. Показахме желание за победа и може би никой не очакваше да изравним 11 секунди преди края. Аз можех да реша мача в продължението, но пропуснах двете стрелби и се стигна до второ. Щеше да ме бъде яд, ако заради мен бяхме загубили. Ние обаче показахме отборна игра и спечелихме", започна той.

"Всяка домакинска победа в тези квалификации е много важна. Ние мислим мач за мач, прозорец за прозорец. Надявам се да покажем нещо подобно и следващия път, въпреки че изпуснахме Гърция. Там не бяхме напълно концентрирани в края".

Дий Бост вкара невероятна тройка в края, но получи удар и контузия при стрелбата.

"Боли ме още, но съм много щастлив, че спечелихме", каза той.

"Чувствам се така, сякаш съм роден тук. Това е най-малкото, което мога да направя от уважение към страната и всички в залата днес. Не съм роден тук, но съм наистина много щастлив. Това беше много важна победа и поздравявам всички за нея. Баскетболът е отборна игра и всеки от нас имаше силни отигравания. Ако моят отбор ми позволи, ще се върна през ноември", завърши той. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.