Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски заяви след поражението от Испания на старта на Европейското първенство да мъже, че се е надявам отборът да направи по-равностоен мач.

„Надявах се да направим много по-равностоен мач, но не се получи. Има разлика в класите, тя е ясна и очевидна. Но ние можехме да играем по-добре, особено в защита. Цял мач играхме в слабо в защита и борбата под коша, това ни бяха страшно големи проблеми“, коментира Барчовски.

През първото полувреме в нападение бяхме плахи и уплашени, без самочувствие, може би сме имали прекален респект към Испания. През второто полувреме се оправихме, играта беше равностойна, но защитата не успяхме да я оправим Сигурен съм, че отборът ще изглежда много по-добре в следващите мачове“, добави селекционерът на българския състав.

Попитан за представянето на натурализирания американски гард Дий Бост, Барчовски заяви: „За Дий Бост мога да кажа, че е отличен играч, но все още не е в добра форма. Сигурен съм, че с времето той ще подобри играта си. За да заиграе отборът много по-силно, неговата игра трябва да се подобри. Това е извън всякакъв коментар. Много трудно можем да компенсираме неговата липса. Няма да се предадем.“

„Включването на Павлин Иванов не е изненада, такава е ролята му в отбора. Но, не беше само той, а проблемът е, че на добрата ни игра в нападение, те ни връщаха във всяка атака“, каза още Росен Барчовски.