България победи Латвия с характер и подкрепа от трибуните в Ботевград, заяви националният селекционер Росен Барчовски след успеха със 110:104 (22:21, 14:16, 22:26, 27:22, 11:11, 14:8 ) в мач от европейските квалификации по баскетбол за мъже.

"Нямам сила да кажа как играхме. Показахме характер, имаше битка и когато трябваше да спечелим, спечелихме. Гордея се с момчетата, а и публиката заслужаваше подобно нещо. Благодарим им от сърце, защото без тяхната подкрепа нямаше да имаме никакъв шанс", започна треньорът. 

"Вярвах, че ще бием, но не знам какво съм си представял. Бяхме останали без високи хора, но запазихме самообладание и се борехме до края. Когато човек прави каквото трябва, той понякога има и късмет".

"В Гърция играхме много добре, днес също. Те имаха един много силен център и като цяло са труден отбор. Нужен бе страшен характер, за да изравним, а в продължението няколко пъти бяхме спечелили мача. Случват се такива работи".

"Ако Везенков бе играл, щяхме да спечелим и в Гърция, и днес. Разчитаме на него, но искаме да запазим и ядрото на този отбор".