Селекционерът на националния ни тим по баскетбол за мъже Любо Мичев заяви, че смята за добре да се моли на някой играч да дойде в състава. Минчев също така не скри мнението си, че на Управителния съвет в родната федерация му липсва последователност в решенията.

Попитан за близнаците Иванови и дали въпреки, че многократно повториха, че не смятат да играят за националния тим, той ще се опита пак да разговаря с тях, Минчев отговори: „Мисля, че в последните години те доста ясно показаха, че не искат да участват. Сега остават опциите да се съглася с това или трябва да се моля. А да се молиш на един играч да играе в националния отбор някакси не върви. Така, че аз бих се съгласил с тяхното решение. Ако те си променят решението винаги могат да намерят начин да разбера за това нещо. Не е добре да се молиш на някой състезател да дойде да играе в националния отбор.“

„Нито съм се чувствал обиден или както казахте втора цигулка. Това е бизнес и аз не мога да се сърдя на някой, че е имал друго мнение. Мога ли да се сърдя на някой, че е сметнал, че трябва да бъде чужденец. Това е било негово мнение“, каза още Любо Минчев и добави:

„Говорил съм с г-н Глушков за чужденците, с които разполагаме. Голяма част от играчите са на по 33-34 години и в тази възраст е нормално да мислят повече за себе си и може да не приемат, дори да ги извикаме. Относно нов чужденец мисля, че и времето е важно. Дали има технологично време за нов играч. Това са неща, които бързо трябва да се решат.“

„Имаме разговори за контроли. Забавянето на избора на треньор отвори два проблема – за чужденците и за програмата. На повече отбори програмата вече е готова и в момента изпитваме трудности за уреждането на контролите. До този момент имаме 5 контроли, а трябва да са между 8 и 10“, сподели още Любомир Минчев и продължи:

„Не искам да влизам в конфронтация с никой и съм казвал на г-н Глушков, но в Управителния съвет трябва да има последователност, защото такава липсва в техните решения. Ако искаха чужденец след Георги Младенов, правилното решение беше националният тим да се събере миналото лято. Да, за мен трябваше да се събере отборът, но отдавна в спорта решенията не се взимат само на базата на спортно-технически аргументи, а и на финансови. Така, че от друга страна решението да не се събира отборът е оправдано.“

„Досега с играчите, с които съм работил, не е имало такива, с които да не се разбирам или да проявяват неуважение. Ако е имало такива играчи, тогава по-добре да не се вика“, заяви още Любо Минчев.

„Когато националният тим е бил пределно мобилизиран в подготовката, това се е отразявало добре. Другият проблем е потенциалът. Трябва да сме максимално мобилизирани най-вече в подготовката. А в баскетбола като цяло най-големият проблем е производството на играчи. Говорите за чужденци и дали трябва да се намаляват, а проблемът не са чужденците, а производството на играчи“, коментира настоящият наставник на мъжкия тим на Берое. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS